Skip to content
Attól a naptól kezdve, hogy kisbabád első foga megjelenik, naponta kétszer meg kell tisztítanod. Olvasd el cikkünket hasznos tippekért!

" />
Hogyan ápoljuk a babák első fogait?

Hogyan ápoljuk a babák első fogait?

A gyermeked szájhigiéniájával már az első tejfog megjelenése előtt foglalkoznod kell. Fogai egészségének megőrzése hosszú folyamat, de nagyon megéri. Hadd adjunk néhány praktikus tanácsot, amely végig segít ezen az úton!

Egészséges étrend, egészséges száj

A cukor fogszuvasodást okoz, ez tény. Ezért amennyire csak lehet, próbáld kihagyni a gyereked étrendjéből. A készételeken ne felejtsd el ellenőrizni az összetevők listáját és kerüld a cukros és szénsavas italokat. Ha gyümölcslét adsz neki, hígítsd fel vízzel és próbáld csak evésidőben adni.

Mutass jó példát

A baba sokat tanul abból, amit tőled lát, ezért mutass példát. Lássa, hogyan mosod a fogad, ezzel megalapozhatod megfelelő fogápolási szokásait.

Korán ismertesd meg a fogmosással

Ahogy megjelenik a babád első foga, rögtön kezdd el mosni naponta kétszer. Kövesd ezeket a lépéseket!

  • Ültesd a babát az öledbe, a feje legyen a mellkasodon.
  • Használj baba fogkefét, kezdd a korának megfelelő fogkrém kis mennyiségével.
  • Apró, körkörös mozdulatokkal kezdd mosni a baba fogait, tisztíts meg minden felületet.
  • Utána engedd, hogy a baba kiköpje a fogkrémet. Nem kell vízzel öblögetnie, mert az csökkentené a fluorid kedvező hatását.

Vannak babák, akik nem szeretik, ha mossák a fogukat, ami megnehezíti a dolgodat. Ne aggódj, ez teljesen természetes! Próbáld játékosan csinálni, vagy engedd, hogy a tükörben nézze. A lényeg, hogy tarts ki, így végül hozzá fog szokni.

Járjatok fogorvoshoz

Ahogy megjelennek a baba első fogai, kezdjetek el rendszeresen fogorvoshoz járni. A fogorvosoddal megbeszélitek, milyen gyakran kell mennetek és minden kérdésedre válaszol a gyerek fogának egészségével kapcsolatban.

Ahogy a babád nagyobb lesz

Ahogy a babád nagyobb lesz, elkezdheted vele az önálló fogmosást. Két éves korára képes lesz akár az egészet teljesen egyedül csinálni. Azért ne felejtsd el ellenőrizni közben, mert a gyerekek könnyen kihagynak egy-egy mozzanatot. Arra is figyelj, hogy saját fogkeféje, fogkréme legyen. Signal Kids termékeinket kimondottan a kisgyerekek fogainak megfelelőre fejlesztettük, hogy segítsenek a fogszuvasodás megelőzésében.

Pár évbe is beletelik, mire biztos lehetsz benne, hogy a gyereked nélküled is alaposan meg tudja mosni a fogát. Amikor ezt eléred – és el fogod érni – megveregetheted a válladat. Megérdemled!

How it Works
How it Works
How it Works

GYORS TIPP

Attól a naptól kezdve, hogy kisbabád első foga megjelenik, naponta kétszer meg kell tisztítanod.

 
White teeth

Szájápolással Kapcsolatos Kérdések

Szájápolással kapcsolatos kérdéseidre a Signal, a család fogászati szakértője ad válaszokat, és további hasznos tanácsokat is olvashatsz

TOVÁBBI CIKKEK OLVASÁSA