Skip to content
Bizonyos ételek a fogaid elszínezeződését okozhatják. Tudd meg, miből egyél kevesebbet és olvasd el tippjeinket a fehér fogakért.

" />
Különböző módszerek a fogaid fehérítésére

Különböző módszerek a fogaid fehérítésére

A legtöbben magabiztosabbnak érezzük magunkat, ha fehérek a fogaink, mert tudjuk, hogy a foltok a nem megfelelő szájhigiéniát jelzik. Ezért a fogfehérítés világszerte az egyik legnépszerűbb kozmetikai fogászati beavatkozás, és számtalan otthoni fehérítő termék is kapható. Nézzünk meg néhányat a legelterjedtebb fehérítő módszerek közül.

Fehérítő fogkrémek

A fehérítő fogkrémek használatával napról napra kíméletesen fehéríthetők a fogak. Próbáld ki a Signal White System vagy White Now fogkrémet, utóbbi kék színe miatt azonnal fehérebbnek mutatja a fogaidat*.

*Az azonnali fehérítő hatás optikai és ideiglenes.

Otthoni fehérítő termékek

Ezek a nem receptköteles gélek peroxid alapú fehérítő anyagokat tartalmaznak. Költségkímélő alternatíváját nyújtják a professzionális fogfehérítő módszereknek. Fontos meggyőződnöd róla, hogy megfelelően illeszkedik a fogaidra, mert ha a fehérítő kifolyik, irritálhatja az ínyedet. Ha bizonytalan vagy, fordulj fogorvosodhoz.

Professzionális, fogorvosi fogfehérítés

Az otthon használható termékekhez képest nagyobb mennyiségű fehérítő hatóanyagot használnak, ezért hatékonyabbak. Fogorvosod a szád teljes körű egészségével törődik, eltávolítja a lerakódott fogkövet, majd egy védőanyagot használ, amely a kezelés alatt megóvja az ínyedet. A foltok mértékétől függően három alkalomra is szükség lehet a kezelés befejezéséig.

Ha túl vagy egy fehérítő kezelésen, a megfelelő szájhigiénia fenntartása érdekében folytasd a napi rutinodat, fogmosással, fogselymezéssel és szájvíz használattal. Ha fogérzékenységet vagy ínyirritációt tapasztalsz, fordulj fogorvosodhoz. Ne feledd, hogy a szád egészsége a legfontosabb.

GYORS TIPP

Próbáld csökkenteni az olyan savas ételek fogyasztását, amelyek károsíthatják a fogzománcod. Amikor a zománc elvékonyodik, láthatóvá válik az alatta lévő dentin, amely egy sötétebb anyag, ettől sárgábbnak látszanak a fogaid.

White teeth

Szájápolással Kapcsolatos Kérdések

Szájápolással kapcsolatos kérdéseidre a Signal, a család fogászati szakértője ad válaszokat, és további hasznos tanácsokat is olvashatsz

TOVÁBBI CIKKEK OLVASÁSA