Skip to content
Bizonyos ételek elszíneződést és foltokat okozhatnak a fogakon. Tudd meg, minek a fogyasztását érdemes csökkentened és olvasd el tippjeinket a fehér fogakért.

" />
Hogy fehérítsük a sárga fogakat?

Hogy fehérítsük a sárga fogakat?

Ebből a cikkből megtudhatod, hogy mi okozza a fogak sárgaságát – a cukros nasiktól a dohányzásig. Arról is lesz szó, hogy hogyan őrizd meg fogaid fehérségét.

A tökéletes mosoly nem sárga fogakat mutat. Gondolkodtál már azon, pontosan miért sárgulnak meg a fogaid?

Ha ezt megtudod, az segít megőrizned gyönyörű fehér mosolyod. Olvass tovább és tudd meg, mi okozza a fogak sárgaságát és hogy mit tehetsz ez ellen. 

Mitől sárgulnak meg a fogak?

Idővel az ételek és az italok is foltot hagyhatnak a fogaidon, de a sárga fogak oka leggyakrabban a fogzománc elvékonyodása. A zománc egy kemény, fehér anyag, amely a fogaid felszínét alkotja. Alatta a dentin van, amelynek halványbarnás színe van.

A zománc kopása és a sárga fogak

Amikor a zománc kezd veszíteni a vastagságából, az alatta lévő dentin jobban láthatóvá válik, így a fogak sárgának tűnnek. A legtöbb embernél a zománc a kor előrehaladtával vékonyodik, de az ételekben és italokban lévő savak idő előtt károsíthatják és így sárgíthatják a fogaidat.

A sárga fogak és a dohány

Az olyan rossz szokások, mint a dohányzás szintén kedvezőtlen hatással vannak a fogaid színére. A cigaretta és a dohány kátrányt és nikotint tartalmaz, amelyek foltot hagyhatnak a fogakon és lepedék, illetve fogkő lerakódásához vezethetnek. A lepedék és a fogkő károsítja az ínyt és a száj más részeit, fogvesztéshez, illetve ínybetegséghez is vezethet. A fogkő leggyakrabban sárgás vagy barnás foltként jelenik meg a fogakon és az ínyen.

A sárga fogak és az ételfoltok

A sötét színű ételek és italok is elszínezhetik a fogak felületét. Foltot okozó élelmiszerek például a következők:

  • Tea
  • Kávé
  • Kóla
  • Vörösbor
  • Sötét színű bogyós gyümölcsök, mint az áfonya és a szeder
  • Cékla

Szerencsére ezek a szennyeződések rendszeres fogmosással és fogselyem használatával eltávolíthatók.

Hogyan előzheted meg, hogy fogaid megsárguljanak?

Kerüld a cukros nasikat és a savas italokat, mint az üdítők és a bor. Az ezekből származó savak károsíthatják a fogzománcodat, de ha étkezés után tejet vagy sima vizet iszol, az segíthet ez ellen.

A sárgaság megelőzésének másik módja, ha csökkented az étkezések közötti falatozást. Ez lehetővé teszi, hogy a nyál természetes módon hígítsa a savakat a szádban.

A sárgaság megelőzésének vagy megszüntetésének legjobb módja a napi kétszeri fogmosás egy jó fogkrémmel. Próbáld ki a Signal White Now Sensitive fogkrémet, mely akár 3x fehérebb mosolyt biztosít azonnal* és segít enyhíteni a fogérzékenységet akár 30 másodperc alatt**.

Most, hogy tudod, mi okozza a fogak sárgulását, könnyebben elkerülheted ezt. Csak figyelj oda, mit eszel, hagyd el a rossz szokásaidat és naponta kétszer moss fogat a Signal White Now fogkrémek valamelyikével.

 

*Az azonnali fehérítő hatás ideiglenes és optikai. Laboratóriumi vizsgálat alapján a Signal White Now fogkrémhez képest.

**Fogmosás után ujjal vidd fel a terméket közvetlenül különösen érzékeny fogaidra, és finoman masszírozd 30 másodpercig.

GYORS TIPP

Óvatosan használd a szódabikarbónát, mert súroló hatású és hosszú távon károsíthatja a fogzománcot.

 
White teeth

Szájápolással Kapcsolatos Kérdések

Szájápolással kapcsolatos kérdéseidre a Signal, a család fogászati szakértője ad válaszokat, és további hasznos tanácsokat is olvashatsz 

TOVÁBBI CIKKEK OLVASÁSA