Skip to content
BB vagy CC krém: mi a különbség?

BB vagy CC krém: mi a különbség?

A szépségápolási termékek világában az egyre növekvő kínálattal nehéz lépést tartani. Fedő alapozóra van szükséged? Fényvédelemre? Táplálásra? Mit szólnál valamihez, ami ragyogóvá és egyenletessé teszi bőröd árnyalatát? Ha a fentiek közül mindegyik jó lenne, a BB vagy a CC krém a legjobb választás. Nem tudod pontosan, mi a különbség közöttük? Elmagyarázzuk.
Első pillantásra a BB és CC krém meglehetősen hasonlónak látszik, azonban van egy pár apró különbség közöttük. Először is az egyik inkább a megelőzésről, a másik inkább a kezelésről szól.

BB krém

A BB krém a „blemish balm" (fedőbalzsam) vagy „beauty balm" (szépségbalzsam) rövidítése. Amellett, hogy egyenletes fedést biztosítanak, gyakran többet nyújtanak, mint egy színezett hidratáló, segítenek megőrizni a bőr egészséges külsejét és érzetét, védeni a bőrhibák kialakulásától.

A BB krémek textúrája valahol a színezett hidratáló és az alapozó között van. Valamivel nehezebbek, mint a CC krémek, de normál esetben nem komedogén hatásúak, ami azt jelenti, hogy nem tömítik el a pórusaidat. A BB krémek általában fényvédőt is tartalmaznak, amely segít csökkenteni az UV-sugarak hatását a bőrödre. Ez azt jelenti, hogy érdemes emellett fényvédőt is használnod, hogy a bőröd megfelelően védd. A BB krémek sajnos nem képesek visszafordítani az öregedési folyamatokat, de hosszú távú ápolást nyújtanak és így segítenek megőrizni a bőr egyenletes és egészséges megjelenését.

CC krém

A CC krémeket szokták „colour correcting" (színkorrekciós) vagy „complexion correcting" (arcszín korrekciós) krémeknek is nevezni. Ugyanolyan fényvédő és antioxidáns hatásúak, mint a BB krémek, plusz egy fontos extrát: a bőr ragyogását elősegítő primert.

A CC krém textúrája könnyebb, mint a BB krémé. Ez azt jelenti, hogy jobb az olyan olajos bőrre, amely hajlamos a kipattogzásra. A CC krémekben található plusz fényvisszaverő részecskék azonnali ragyogást biztosítanak a bőrnek, ugyanakkor az alapozó segít egységessé tenni a bőr tónusát. Ha a bőröd gyakran kipirosodik vagy sápadt, a CC krém a megoldás, mert ahogy a neve is mutatja, megfelelő fedést nyújt a szép, egységes arcszínhez. Antioxidánst, C- és E-vitamint, továbbá a BB kréménél magasabb faktorszámú (SPF) fényvédőt tartalmaz, így hatékonyan táplálja és védi is a bőrt.

Az utolsó mozzanat

A szépség nem az alapozással kezdődik és nem is azzal végződik, a makulátlan bőrhöz ugyanilyen hibátlan fogak illenek.

A Signal bemutatja első White Now CC fogkrémét. A kék pigmentet használó White Now klinikailag tesztelt, szabadalmaztatott Blue Light technológiája már egyetlen fogmosás után is fehérít* - javítja a fogak színét, akárcsak a CC krém a bőrét. Formulája mindent tartalmaz ahhoz, hogy védje ínyed és fogaid és megadja nekik azt az ápolást, amelyre szükségük van. Kompromisszumok nélkül.

Ha megtaláltad a tökéletes BB vagy CC krémet, próbáld ki a Signal White Now CC fogkrémet, és tapasztald meg a különbséget, amelyet egy mosoly jelenthet.
*Az azonnali fehérítő hatás optikai és ideiglenes.

GYORS TIPP

Mérsékeld a kávé, bor, tea fogyasztását, ezek nagymennyiségű tannint, festékanyagot és savat tartalmaznak, melyek rátapadnak a fogzománcra és foltokat okoznak.

 
White teeth

Szájápolással Kapcsolatos Kérdések

Szájápolással kapcsolatos kérdéseidre a Signal, a család fogászati szakértője ad válaszokat, és további hasznos tanácsokat is olvashatsz

TOVÁBBI CIKKEK OLVASÁSA