Skip to content
7 SECRETS TO A BEAUTIFUL WHITE SMILE

A gyönyörű fehér mosoly 7 titka

A szép mosoly az egyik legfontosabb dolog onnantól, hogy jól érzed magad egyedül és másokkal, egészen addig, hogy egy tökéletes mosolyú szelfit készíts. Egy mosolyt semmi sem határoz meg jobban, mint a gyönyörű fehér fogak.

Ha fogfehérítő módszereket keresel, kövesd a tanácsainkat, hogy a legjobban mutasson a mosolyod.

A fogaidat fehérítő 7 titkunk segít ragyogóvá tenni a mosolyod.

1. Igyál okosan, hogy elkerüld a foltokat a fogaidon

A kávé, a tea, a vörösbor mind foltokat hagyhat a fogakon, akárcsak az üdítők és a koktélok. Tudtad, hogy az áfonya, szeder és  gránátalma gyümölcsitalok szintén hagyhatnak csúnya nyomokat? Ez akkor is igaz, ha a fekete bogyós gyümölcsöket smoothie-kban használják fel.

Szívószál használatával elkerülheted a gyümölcslevek és üdítők okozta elszíneződést és fogkárosodást, a kávé okozta szennyeződést pedig úgy tartsd kordában, hogy néhány korty után mindig kiöblíted vízzel a szádat.

Használhatod a White Now fogkrémet is, fokozatosan hat a foltok ellen, emellett azonnal fehéríti a fogaidat*.

Ezek a megelőző módszerek segítenek megőrizni a mosolyod szépségét: kerülve a foltok kialakulását megőrizheted fogaid természetes színét.

2. Fehérítéshez és védelemhez használd a megfelelő fogkrémet

Az otthoni fogfehérítés legjobb módja a megfelelő fogkrém használata. Naponta kétszer moss fogat, hogy eltávolítsd a lepedéket és csökkentsd a zománcot roncsoló savak hatását. Az étkezés utáni fogmosás szintén segíthet a foltok eltávolításában (de ne rögtön étkezés után moss fogat: az ételekben és italokban lévő savak gyengítik a fogzománcot, ilyenkor a súrolással károsíthatod). A foltok fokozatos eltávolításáért és az azonnali fehérítésért* használd a Signal White Now Gold fogkrémet: háromszor több azonnal fehérítő összetevőt tartalmaz, mint a Signal White Now fogkrém.

3. Használj szájvizet és fogselymet a nehezen elérhető helyeken

A szájvíz nemcsak a leheletet frissíti, de fontos a szájápolásban is, illetve segít a fogfehérítésben.

Fogmosás után a szájvízzel történő öblögetés véd a baktériumok és a savak ellen, amelyek a sárga fogakat okozhatják. Segít megtisztítani a fogak közötti, nehezen elérhető helyeket is.

A fogselyem szintén segíthet fehér mosolyod megőrzésében és az ínyproblémák megelőzésében. Észrevetted már, hogy sötét foltok alakulnak ki a fogaid között? A fogselyem rendszeres használata segít a lepedék eltávolításában, hogy megőrizd a problémás területek fehérségét is, és mosolyod ne legyen hervadt vagy szürke.

4. Mosolyogj, ne dohányozz!

Ha egyszer sikerül kifehéríteni a fogaidat, a trükk az, hogy próbáld megőrizni őket legjobb formájukban. Ez azt jelenti, hogy fel kell hagyni – vagy legalább csökkenteni – az olyan káros szokásokkal, amelyek foltokat okozhatnak a fogaidon. Igen, a cigarettáról és a szivarról beszélünk. Szokj le a cigarettáról és a bagórágásról.

A dohány nemcsak foltot hagy a fogadon, de a szád és az általános egészségi állapotod komoly problémáit is okozhatja.

Az e-cigaretták nem hagynak foltot a fogaidon, mert nem tartalmaznak kátrányt és füstöt. A nikotin azonban ugyanúgy jelen van, ami gátolja a nyáltermelést. Ez lepedéklerakódást és rossz leheletet eredményezhet.

5. Edd magad (és a mosolyodat) csinosra

A túl sok cukros étel árthat a fogaidnak, még akkor is, ha finomak. Próbáld kerülni a gyorsételeket és kezdj kiegyensúlyozott étrendbe sok zöldséggel: ez hosszú távon sokkal egészségesebb lesz számodra és a fogaid számára is.

Figyelj oda, hogy néhány gyümölcsnek és gyümölcslének is magas a cukortartalma – ezek szintén fogszuvasodást okozhatnak, ha nem ápolod megfelelően a szád. „Mindent mértékkel", ez a kulcs.

Egy extra tipp, ha édesszájú vagy: a Signal White Now Glossy Chic fogkrémnek finom gyümölcsös íze van - legyen vaníliás ízhatása a frissítőd étkezés után.

6. Használj megfelelő fogkefét

A fehérítő fogkrémekről már mindenki hallott, de tudtad, hogy a fogkeféd is segíthet a ragyogó mosoly elérésében? A Signal White Now White System fogkefe perlitet tartalmazó  lamellájával segít eltávolítani a foltokat és tisztítani a zománcot a fehér mosolyért.

Tipp a szép mosolyhoz: ahogy sminkeléshez sem használnál piszkos ecsetet, a fogfehérítés is a tiszta fogkefével kezdődik. Minden használat után mosd el a fogkefédet a csap alatt és fejével fölfelé tárold, hogy megfelelően kiszáradjon. A fogorvosok azt ajánlják, hogy három havonta cserélj fogkefét, ne használd ugyanazt túl sokáig.

7. Figyelj a fogzománc kopására

Idővel az ételek és italok foltot hagyhatnak a fogaidon, de a fogak sárgulásának fő oka a fogzománc elvékonyodása.

A zománc az a kemény, fehér anyag, amely a fogaid felületét alkotja. Ez alatt helyezkedik el az úgynevezett dentin, amely halványsárgás színű. Ha a zománc sérült, az alatta lévő dentin sokkal jobban láthatóvá válik, emiatt sárgának látszanak a fogaid.

Ha egyszer elkezded a következetes, mosolyodat fehérítő-szépítő rutint, lapul még egy ász az ingujjadban: a Signal White Now Gold fogkrém használata az azonnalfehérebb fogakért*. Háromszor annyi fehérítő hatóanyagot tartalmaz, mint a Signal White Now fogkrém, emellett fokozatos folteltávolító hatása is van. A White Now optikai fehérítő technológiája gyengéd a fogzománchoz, napi kétszerihasználata ajánlott.

*Az azonnali fehérítő hatás optikai és ideiglenes.

GYORS TIPP

A fogfehérítés a tiszta fogkefével kezdődik. Minden használat után mosd el a fogkefédet a csap alatt és fejével fölfelé tárold, hogy megfelelően kiszáradjon. Ne felejtsd el három havonta lecserélni.

 
White teeth

Szájápolással Kapcsolatos Kérdések

Szájápolással kapcsolatos kérdéseidre a Signal, a család fogászati szakértője ad válaszokat, és további hasznos tanácsokat is olvashatsz 

TOVÁBBI CIKKEK OLVASÁSA