Skip to content
A fogszuvasodásért főleg a nem megfelelő szájhigiénia a felelős. Alakítsd ki szájápolási szokásaidat úgy, hogy elkerüld a későbbi fogászati problémákat!

" />
Milyen a jó szájápolás?

Milyen a jó szájápolás?

Senki nem szeretné, ha megfájdulna a foga, vagy más fogászati problémája alakulna ki - otthon is sok mindent tehetünk azért, hogy ezeket elkerüljük. A nem megfelelő szájhigiénia a fogszuvasodás fő oka, ezért jó szájápolási szokásokkal sok fogászati problémát elkerülhetünk.

Itt mindent megtalálsz, amit erről tudni kell!

A lepedék és amit okoz

A lepedék egy baktériumokból és cukrokból álló nyúlós anyag, amely lerakódik a fogakon. Ha nem távolítják el, fogkővé szilárdulhat, ami fogínybetegségekhez vezethet, vagy savak képződnek, amelyek fogszuvasodást okozhatnak. Ezért olyan fontos alaposan tisztítani a fogainkat legalább naponta kétszer és rendszeresen fogorvoshoz járni.

Használd a megfelelő eszközöket

A megfelelő fogkefe és fogkrém használata nagyon fontos. Használj puha vagy közepes keménységű fogkefét, aminek a feje kényelmesen elfér a szádban, így jól tudod tisztítani a nehezen elérhető részeket is. A Signal fogkeféi különböző kialakítású fejekkel rendelkeznek, így könnyen ki tudod választani a számodra és családtagjaid számára megfelelőt. Figyelj arra, hogy fluoridos fogkrémet használj, ami segít megelőzni a fogszuvasodás kialakulását. A Signal összes fogkréme tartalmaz fluoridot, hogy védje fogaidat.

Tökéletesítsd a technikád

Kicsi, óvatos előre-hátra történő mozdulatokkal tisztítsd a fogaidat. Ügyelj arra, hogy a fogaid teljes felületét alaposan megmosd. Szánd rá az időt: a fogmosás tartson legalább két percig – vagy inkább háromig. A fogtisztítást fejezd be a szájvízzel.

Ha sietsz reggel vagy fáradt vagy este, könnyű kihagyni a fogmosást. Pedig a mindennapi alapos szájápolás elengedhetetlen a hosszan tartó boldog mosolyért.

Ne felejts el fogselymet használni

Még a legalaposabb fogmosási technika sem tisztítja ki a fogak közötti szűk részeket. Ezért nagyon fontos fogselymet is használni, minden nap!

GYORS TIPP

A fogselyem használata elengedhetetlen a megfelelő szájhigiéniához. Még a legalaposabb fogmosási technika sem képes teljesen kitisztítani a fogak közötti szűk réseket.

White teeth

Szájápolással Kapcsolatos Kérdések

Szájápolással kapcsolatos kérdéseidre a Signal, a család fogászati szakértője ad válaszokat, és további hasznos tanácsokat is olvashatsz

TOVÁBBI CIKKEK OLVASÁSA