Skip to content
Mikor vigyük a kicsiket fogorvoshoz

Mikor vigyük a kicsiket először fogorvoshoz?

TEJFOGAK? IRÁNY A FOGORVOS!

Amint a szülő észleli a fogzás tüneteit, elkezdhet gondolkodni azon, hogy elvigye a gyermeket fogorvoshoz. A fogorvosok azt tanácsolják, hogy amint megjelennek az első tejfogak, máris kérhetjük az első időpontot.

Ha a lehető leghamarabb elvisszük őket, megelőzhetjük a gyermekkori fogszuvasodást, egyéb fogászati problémákat, például a gyermekkori fogfájást, és akár a rossz leheletet is.

ISMERKEDJÜNK MEG A FOGORVOSSAL

A kicsiket tanácsos már a tejfogak első megjelenésekor hozzászoktatni a fogorvoshoz. A rendszeres ellenőrzéseknek köszönhetően megismerik a fogorvost és azt a furcsa és sokszor félelmetes környezetet is.

A kicsik számára félelmetes lehet, ha ki kell nyitniuk a szájukat a fogorvos előtt, de a korai gyakorlásnak köszönhetően akkor is bátrabbak lesznek, ha később valamilyen kezelésre szorulnak, például gyermekkori lyukas fog vagy gyermekkori fogfájás miatt.

LEGYEN KALAND A FOGÁSZAT

A fogorvosi ellenőrzéseket próbáljuk a lehető legkellemesebbé tenni. Ha utat engedünk az aggodalomnak vagy a félelemnek, akkor minden alkalom nehezebb lesz, mint az előző.

A Sika Mika Sika Mama mese segítségével segítséget tudunk nyújtani a szülőknek abban, hogy megtanítsák a gyermekeknek a rendszeres fogmosás fontosságát, és hogy a fogászati ellenőrzések minden alkalommal kellemes élményt jelentsenek. Kattintson ide a videók letöltéséhez. Click here to download the materials.

GYORS TANÁCS

Amint megjelenik a baba első foga, ideje elkezdeni a napi két fogmosást.

 
White teeth

Szájápolási kérdések

Olvasd el a Signal, a család fogászati szakértőjének hasznos tanácsait a száj egészségével kapcsolatban

További cikkek megtekintése