Skip to content
A kisgyermekek fogainak ápolása

A kisgyermekek (2-6 évesek) fogainak ápolása

MI TÖRTÉNIK ILYENKOR?

Három éves korára a legtöbb kisgyermeknek kinő mind a 20 tejfoga – 10 felül és 10 alul.

Ekkora képesnek kell lenniük arra, hogy saját maguk tisztítsák a tejfogaikat, bár a motivációt sokszor nehéz fenntartani. A szülőnek valószínűleg segítenie kell abban, hogy be tudják tartani a napi két fogmosásból álló rutint.

Mivel minden tejfoguk a helyén van, rendkívül fontos azok ápolása. A gyermekek számára kifejlesztett Signal fogkrémek és fogkefék érdekes mesefigurák segítségével biztosítják azt, hogy élvezetes legyen a fogápolás a gyermekek számára. Ezek a mesefigurák reggel és este is segíthetik a tejfogak ápolását a mesék és kalandok segítségével.

A GYERMEKKORI FOGSZUVASODÁS BEMUTATÁSA A GYERMEKEKNEK

Amint úgy látjuk, hogy a gyermekek elég idősek ahhoz, hogy megértsék a szájápolás fontosságát, beszéljünk nekik erről. Ha már kisgyermekkorban elmagyarázzuk nekik a gyermekkori fogszuvasodást, akkor könnyebben kialakulnak a megfelelő fogápolási szokások, és valószínűbb, hogy egész életükben betartják majd azokat.

A gyermekek már egészen kicsi korukban képesek megérteni a szájhigiénia fontosságát, és már azzal, hogy elmagyarázzuk azt, hogy a cukor miatt kilyukadhatnak a tejfogak (tehát a gyermekkori fogszuvasodást), nagyon sokat tettünk a tudatosítás érdekében.

Ehhez további segítséget nyújtanak a Sika Mika Sika Mama mese szereplői, akik szórakoztató és lebilincselő módon ismertetik meg a gyermekeket a gyermekkori fogszuvasodással – így jobban megértik a tejfogak rendszeres tisztításának szükségességét. Kattintson ide a rajzfilmek letöltéséhez.

GYORS TANÁCS

Amint megjelenik a baba első foga, ideje elkezdeni a napi két fogmosást.

 
White teeth

Szájápolási kérdések

Olvasd el a Signal, a család fogászati szakértőjének hasznos tanácsait a száj egészségével kapcsolatban

További cikkek megtekintése