Skip to content
Fluorid, a titkos fegyverünk a fogszuvasodás ellen

Fluorid - titkos fegyverünk a gyermekkori fogszuvasodás ellen

MIT ÉRTÜNK GYERMEKKORI FOGSZUVASODÁS ALATT?

A gyermekkori fogszuvasodás nem szívderítő gondolat, de mindenképpen érdemes tudni róla. Kezdjük azzal, hogy pontosan mire is gondolunk, amikor gyermekkori fogszuvasodásról beszélünk. Egyszerűen kifejezve azt jelenti, hogy a foglepedékben élő baktériumok által termelt savak elpusztítják a tejfogak belsejében lévő szöveteket. A lepedék a fogakon cukros ételek vagy italok fogyasztása után kialakuló ragadós réteg.

A GYERMEKKORI FOGSZUVASODÁS MEGÉRTÉSE

Tudta Ön, hogy a gyermekkori fogszuvasodás az egyik leggyakoribb oka a gyermekek kórházi kezelésének? Ráadásul a gyermekkori fogszuvasodás a tejfogak idő előtti kihullásához vezethet, lehetővé téve, hogy a tejfogakat követő maradó fogak eltolódjanak az üres helyek felé, ami így görbe vagy összetorlódott felnőttkori fogsort eredményezhet.

Elengedhetetlen tehát, hogy tisztítsuk a tejfogakat, és a lehető leghamarabb felvegyük a harcot a gyermekkori fogszuvasodás ellen. Márpedig a gyermekkori fogszuvasodás (valamint egyéb problémák, mint például a gyermekkori fogfájás , vagy akár a babák rossz lehelete) elleni védekezésben egyetlen egy csodafegyvert ismerünk...

A NÖVÉSBEN LÉVŐ TEJFOGAKAT FLUORIDDAL TUDJUK VÉDENI

A fogzás akkor kezdődik, amikor a kicsinek megjelenik az első tejfoga a fogíny alatt. Ez egyértelmű jele annak, hogy ideje fontolóra vennünk egy fluoridos baba/gyermek fogkrém használatát.

A kutatások kimutatták, hogy a gyermekkori fogszuvasodás és a gyermekkori lyukas fogak ellen a fluorid hatékony fegyver, és ez az oka annak, hogy a Signal mindegyik gyermekfogkréme pontosan a megfelelő mennyiségű fluoridot tartalmazza ahhoz, hogy védeni tudja a gyermek új tejfogait. Ha reggel és este egy-egy borsószemnyi mennyiséget használ, azzal megvédheti a gyermekét a gyermekkori fogszuvasodástól és a gyermekkori lyukas fogaktól.

GYORS TANÁCS

Amint megjelenik a baba első foga, ideje elkezdeni a napi két fogmosást.

 
White teeth

Szájápolási kérdések

Olvasd el a Signal, a család fogászati szakértőjének hasznos tanácsait a száj egészségével kapcsolatban

További cikkek megtekintése