Skip to content
Caring for baby teeth

Hogyan küzdjünk a gyemekkori fogszuvasodás ellen

A GYERMEKEKNEK IS LEHET LYUKAS FOGUK

A szülők gyakran nem is gondolnak arra, hogy a gyermekeknek is lehet lyukas foguk és náluk is kialakulhat fogszuvasodás, pedig a kicsik is ugyanolyan fogékonyak erre a problémára, mint a felnőttek. Valószínűleg sokakat meglep az a tény, hogy a gyermekkori fogszuvasodás a kisgyermekek körében az egyik leggyakoribb oka a kórházi kezeléseknek – megelőzve más krónikus betegségeket, mint például az asztmát és diabéteszt. Ezért olyan fontos a tejfogak ápolása.

A GYERMEKKORI FOGSZUVASODÁS ÁLTAL OKOZOTT HOSSZAN TARTÓ PROBLÉMÁK

Bár a tejfogak végül kicserélődnek, két alapos oka van annak, hogy miért érdemes gondosan ápolni őket. Nem csak arról van szó, hogy a gyermekkori fogszuvasodás miatt a tejfogak idő előtt kihullanak, hanem arról is, hogy ez befolyásolja a maradó fogak elhelyezkedését. A tejfogak azonban csak a gyermek hatéves kora körül kezdenek el kihullani (az őrlőfogak pedig inkább tízéves kor körül). Ezért már a kétéves korban kialakuló gyermekkori fogszuvasodás is hosszú távú problémákat okozhat, és több éven át tartó gyermekkori fogfájást eredményezhet.

EL KELL MAGYARÁZNI A GYERMEKKORI FOGSZUVASODÁST

Ha elmagyarázzuk a kicsiknek a tejfogakban kialakuló fogszuvasodás veszélyeit (anélkül, hogy rájuk ijesztenénk!), akkor könnyebben elfogadják, és egész életükben betarthatják a megfelelő fogmosási szokásokat.

Tudjuk azonban, hogy a kisgyermekekkel nehéz megértetni azt, hogy miért kell a növésben lévő tejfogaikat tisztítani. Ezért fejlesztettük ki a Signal fogkrémek és fogkefék gyermekek számára alkalmas termékcsaládját, amely biztosítja a kicsiny szájak megfelelő védelmét, és egyben szórakoztató ötleteket és tanácsokat ad a gyermekek fogainak rendszeres ápolásához.

Annak érdekében, hogy Ön ezt könnyebben el tudja magyarázni a gyermekének, készítettünk egy sor kedves rajzfilmet. Egyszerűen kattintson ide , és töltse le őket.

GYORS TANÁCS

Amint megjelenik a baba első foga, ideje elkezdeni a napi két fogmosást.

 
White teeth

Szájápolási kérdések

Olvasd el a Signal, a család fogászati szakértőjének hasznos tanácsait a száj egészségével kapcsolatban

További cikkek megtekintése